Nowości

  • Gęś faszerowana

    Wtorek, 13 października 2020

    Wykwintne i zdrowe danie gotowe do upieczenia, przygotowane z cenionej za swoje wyjątkowe właściwości gęsi. To idealna propozycja na świąteczny stół: gęś owsiana w pieczołowicie dobranych przyprawach. Jest faszerowana mieszanką zdrowych kasz – gryczanej oraz jęczmiennej oraz warzywami, m.in. marchwią, korzeniem pietruszki i selerem. Dopełnieniem smaku jest dodatek suszonych... Czytaj więcej »

  • Nowa odsłona MSM Mońki

    Wtorek, 13 października 2020

    MSM Mońki systematyczne wprowadzają nowe opakowania serów w blokach. Oprócz zindywidualizowanej szaty graficznej, na każdym opakowaniu będzie się znajdować odświeżone logo marki. Czytaj więcej »

  • Nowości w ofercie ZM HAGA PLUS

    Wtorek, 13 października 2020

    Do oferty Zakładów Mięsnych HAGA PLUS dołączają nowe produkty wędzone: szynka, boczek oraz schab Boryny. Produkty te charakteryzują się nie tylko niezwykłymi walorami smakowymi ale także odznaczają się wysoką zawartością mięsa oraz niezwykłym aromatem wędzenia. Czytaj więcej »

  • Karma dla kotów PUPIL

    Wtorek, 13 października 2020

    PUPIL Prime Quality Fresh Meat 1,5 kg – pełnoporcjowa karma sucha dla kotów dorosłych – ma za zadanie odpowiednio odżywić kota i uatrakcyjnić posiłek. Czytaj więcej »

  • Sprawdź, co E.Wedel poleca na Boże Narodzenie

    Poniedziałek, 12 października 2020

    Tegoroczna oferta E.Wedel na Boże Narodzenie to zarówno dobrze znane, klasyczne produkty marki, jak i zupełnie nowe smaki. Z okazji świąt oryginalną wedlowską czekoladę, wzbogacono wyjątkowymi dodatkami: karmelizowanym migdałem, wyborną kawą czy kawałkami śliwek z cynamonem. W limitowanym portfolio znalazło również się mnóstwo propozycji, które będą świetnym upominkiem... Czytaj więcej »

  • Masy krówkowe HELIO PREMIUM

    Piątek, 09 października 2020

    Masy krówkowe HELIO PREMIUM to odświeżona linia mas krówkowych polskiego producenta bakalii, która wyróżnia się na polskim rynku brakiem tłuszczu palmowego powszechnie stosowanego przez innych producentów. Czytaj więcej »

  • Gorczyca stanowi główny składnik musztardy – jednego z najpopularniejszych dodatków, który od setek lat znany jest na całym świecie. Jedną z jej odmian jest czarna gorczyca, która została wykorzystana jako baza ostrej Musztardy Kozaka od Roleski. Czytaj więcej »

  • Coraz większą popularność w świecie zyskują napoje na bazie surowców roślinnych. Coraz większe znaczenie mają w tej grupie napoje konopne a szczególnie napoje z cbd (kannabidiol). Czytaj więcej »

  • Doskonałe w smaku, cechujące się roślinnym składem, przeznaczone do różnorodnych dań – oto produkty marki Violife, wegańska alternatywa dla sera. Są znakomitą propozycją dla wszystkich, którzy dążą do tego, by ich codzienna dieta była jednocześnie smaczna i bardziej roślinna. Od teraz produkty Violife, które dołączyły w tym roku do oferty Upfield Polska, będą szeroko... Czytaj więcej »

  • Oranżada Hellena zaprasza w sentymentalną podróż w nowoczesnym wydaniu. Marka postawiła na kultową formę opakowania – torebkę ze słomką, skrywającą niegazowaną odsłonę swojego sztandarowego produktu. Oranżada Hellena Pouch ze słomką, którą idealnie opisuje hasło „Pyszna frajda!”, jest już dostępna w sprzedaży. Czytaj więcej »

  • Meksykańska uczta z Ketchupem Kieleckim a’la

    Poniedziałek, 05 października 2020

    W okresie jesiennym poszukujemy potrawy, które nas rozgrzeją, a przy tym będą bardziej sycące. W tym okresie doskonale sprawdzi się odrobina pikanterii, jaką zapewnia kuchnia meksykańska! Dzięki odpowiedniemu zestawieniu składników z listopadowej rzeczywistości możemy przenieść się wprost do słonecznego Meksyku. Pyszne potrawy pełne aromatycznych przypraw i dodatków – to... Czytaj więcej »

  • Jeszcze bardziej rozgrzewający Grzaniec Galicyjski przygotowała na sezon jesienno-zimowy spółka JNT Group. Wprowadzenie nowego, pikantnego wariantu Grzańca Galicyjskiego Red Hot Chilli wspierać będzie kampania digital oraz komunikacja w punktach sprzedaży. Czytaj więcej »

  • Marka Wawel wprowadza do swojego portfolio nową linię gorzkich Czekolad Premium „Ziarna Świata”. Czekolady powstają z jedynie trzech składników i zamknięte są w eleganckich kartonikowych opakowaniach. W nowej linii znajdziemy 4 egzotyczne warianty z ziaren kakaowca pochodzących z regionalnych plantacji w Kamerunie, Wenezueli i Ghanie. Czytaj więcej »

  • Żywiec Zdrój wprowadził na rynek kolejny produkt w butelce wykonanej w 100% z plastiku z recyklingu. W ofercie firmy pojawiła się woda niegazowana w nowym, poręcznym formacie 1l, której butelka została wykonana w całości z powtórnie przetworzonego plastiku. Produkt dostępny jest od 1. października w sieci sklepów Biedronka. To już trzecie tego rodzaju opakowanie w portfolio marki... Czytaj więcej »

  • Nestlé Pure Life z nowymi etykietami

    Piątek, 02 października 2020

    Nestlé Pure Life, marka wody źródlanej po raz kolejny zaprasza najmłodszych do zabawy – tym razem do tropienia zwierząt w ich naturalnym środowisku na nowych, kolorowych etykietach z serii Tropiciele. Czytaj więcej »

  • Bułeczki Mleczne od Dan Cake obchodzą swoje 15. urodziny i zyskały nowy skład - zawierają teraz aż 31% mleka. Czytaj więcej »

  • Marka Knorr wychodzi naprzeciw wszystkim, którzy szukają nowości i ciekawych rozwiązań na sklepowych półkach. Najnowsza linia produktów Knorr – Przypraw grubo mielonych – to znakomite połączenie wysokiej jakości składników w atrakcyjnej formie dużych, grubo mielonych kawałków aromatycznych ziół i przypraw. Czytaj więcej »

  • ZM Silesia wprowadza pod marką CEDROB kolejne nowości z kurczaka w linii Wędlin Kurna Półka. Są to Mięsiwo Pieczone z Kurnej Półki z dodatkiem czarnego pieprzu oraz wersja z dodatkiem cebuli. Czytaj więcej »

  • Podravka wprowadza na rynek cztery nowe kształty makaronów z pszenicy durum. Stelline czyli gwiazdki oraz Quadretti znane w Polsce jako łazanki wzbogacą dania makaronowe, zaś Gemelli (warkocze) i Bucatini będą idealnym dodatkiem do sosów. Nowe propozycje to odpowiedź na potrzeby konsumentów oraz dynamicznie rosnący rynek w kraju. Czytaj więcej »

  • Ocet jabłkowy towarzyszy nam od tysięcy lat. Spożywali go starożytni Babilończycy, Hipokrates wykorzystywał go w leczeniu dróg oddechowych, a Kleopatra stosowała go do zabiegów pielęgna-cyjnych w łaźniach. Dziś znany jest głównie z wyjątkowego aromatu, który podkreśla smak sałatek, past kanapkowych czy marynat do mięsa. Firma Roleski wprowadziła do oferty ocet jabłkowy z... Czytaj więcej »

  • Currywurst to danie, które doczekało się swojego… muzeum. Kiełbasa serwowana jest na terenie całych Niemiec, gdzie cieszy się ogromną popularnością wśród miejscowych i turystów. Prostota, a zarazem wyjątkowy smak i sytość tego dania sprawiły, że food trucki serwujące currywurst można znaleźć w wielu światowych lokalizacjach. Smak kiełbasy idealnie podkreśla Sos Roleski... Czytaj więcej »

  • W 1936 roku Jan Wedel, zainspirowany podróżą po Francji, wpadł na pomysł, aby w swojej Fabryce rozpocząć produkcję niezwykłych, słodkich pianek oblanych czekoladą. Szukając nazwy przysmaku Jan pytał swoich pracowników: Czego potrzeba do szczęścia człowiekowi, który już wszystko posiada?, jedna z osób odpowiedziała: Tylko ptasiego mleka. Tak powstało Ptasie Mleczko® –... Czytaj więcej »

  • Wegańska uczta na talerzu

    Piątek, 18 września 2020

    Kuchnia roślinna staje się w naszym kraju coraz popularniejsza. I nic dziwnego – z jednej strony Polacy coraz bardziej dbają o siebie, z drugiej – daje ona ogromne możliwości. Oprócz owoców i warzyw są to przecież rozmaite kasze, makarony, ryż, wypieki… Możliwości, żeby zjeść pysznie i wegańsko jest całe mnóstwo! Warto pamiętać, że w parze z wyjątkowym smakiem idzie... Czytaj więcej »

  • Holenderski Maasdamer, choć powstał niespełna trzydzieści lat temu, zdobył już szerokie uznanie wśród miłośników serowych przysmaków na całym świecie. Tak szybko osiągniętą popularność zawdzięcza niewątpliwie swym walorom smakowym – delikatnym, owocowo-orzechowym nutom, jak również sprężystej konsystencji. Dzięki charakterystycznym, dużym dziurom, będzie doskonale... Czytaj więcej »

  • Whisky Grant’s Smoky oraz Grant’s 8 YO Sherry Cask Finish dostępne są od sierpnia w limitowanej edycji. W październiku dołączy do nich Grant’s 12 YO. Ich pojawienie się na rynku wzmocni kampania promocyjna „Niewypowiedziane dziękuję”, w którą zaangażowali się pisarz Szczepan Twardoch, aktor Mateusz Damięcki oraz muzyk Bartosz Waglewski – Fisz. Whisky w oryginalnych... Czytaj więcej »

  • Mieszanka subtelnie dojrzałych złotych rumów karaibskich, bez dodatku cukru i przypraw. Wyjątkowość zawdzięczamy selekcji rumów Pot Still z destylarni The Worthy Park na Jamajce leżakujących przez 3 lata w dębowej beczce oraz rumów Column Still z Foursquare Distillery na Barbadosie, które leżakują 5 lat w beczkach po Bourbonie. Czytaj więcej »

  • Produkty PR Łosoś w słoikach

    Wtorek, 15 września 2020

    W ostatnim czasie oferta marki Łosoś została rozszerzona o produkty w słoikach. To nowość jeżeli chodzi o format opakowania w portfolio producenta. Czytaj więcej »

  • TiM S.A. wprowadził na rynek urzekające orzeźwiającym smakiem prosecco z linii Passiamo. Czytaj więcej »

  • W ramach globalnej umowy, Nestlé, wiodąca firma w obszarze żywienia i zarazem największy na świecie producent kawy, wprowadza kawę Starbucks do sklepów w Polsce. W pierwszej kolejności, jesienią, dostępne będą kapsułki do ekspresów NESCAFÉ Dolce Gusto oraz Nespresso. Kolejne produkty zostaną wprowadzone do końca roku. Czytaj więcej »

  • Temar z nową marką BIO!

    Poniedziałek, 14 września 2020

    Firma Temar jako czołowy dystrybutor światowych marek chcąc sprostać oczekiwaniom świadomych konsumentów rozpoczęła produkcję wyrobów organicznych! Czytaj więcej »

więcej artykułów